KPN Webmail

Heeft u problemen met KPN webmail? Dan vindt u hier alle antwoorden op uw vragen omtrent het inloggen, de mailinstellingen, hoe u uw wachtwoord kunt resetten, hoe u uw gebruikersnaam kan opvragen en verschillende andere veel gestelde vragen.

Voor de volgende KPN producten en domeinen is dit inlogscherm van toepassing:

  • Planet.nl

  • Kpnplanet.nl

  • Kpnmail.nl

  • Hetnet.nl

  • Freeler.nl

  • Netmail.nl

  • Wxs.nl

Mail instellingen

Eerdergenoemde e-mail adressen, die zijn gelinkt aan KPN, werken allemaal met de KPN instellingen.

Klik hier, indien je de e-mail instellingen op je telefoon wil aanpassen.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor je mailinstellingen op je telefoon. De keuze bestaat uit IMAP en POP3. Het verschil in functionaliteit is dat je berichten bij IMAP op de server blijven bestaan zodat je op verschillende devices (computer, tablet en smartphone) bij je e-mail kan. Bij POP3 kunnen mails slechts eenmalig worden opgehaald omdat ze hierna gelijk worden verwijderd van de server.

Het vergeten van je wachtwoord of je gebruikersnaam van KPN webmail

Indien u uw KPN e-mailaccount wachtwoord of gebruikersnaam bent vergeten kunt u het beste de help pagina bezoeken voor de verschillende oplossingen voor dit probleem.

Wanneer u uw gebruikersnaam van uw e-mail of webmail bent vergeten dient u de volgende stappen te ondernemen:

Bij alle e-mailaccounts is uw gebruikersnaam uw e-mailadres. Het komt voor dat men meerdere accounts heeft aangemaakt en deze weer bent vergeten. Als dit het geval is kunt u een overzicht van alle reeds aangemaakte accounts oproepen via ‘mijnKPN voor TV, internet & bellen’.

Direct nadat u bent ingelogd dient u op ‘TV, internet & Bellen’ te klikken waarna u de volgende keuze dient te maken afhankelijk van het inlogscherm dat u heeft gekozen. Bij de eerste keuze kunt u onder het kopje mijn gegevens op het linkje ‘wachtwoord’ klikken zodat u direct uw gebruikersnaam ziet verschijnen voor uw zogenaamde hoofd account. Onder deze optie zit u ook de gebruikersnamen van uw andere accounts staan. Het is nu tevens ook mogelijk om de wachtwoorden van al deze extra accounts aan te passen.

Wanneer u uw wachtwoord van uw e-mail of webmail bent vergeten dient u de volgende stappen te ondernemen:

Het eerste wat u dient te doen als u erachter komt dat u uw wachtwoord bent vergeten, is het resetten van dit wachtwoord. Dat kan u vanuit huis dien via deze link. Mocht u op het moment geen computer tot uw beschikking hebben kunt het de hulplijn raadplegen via het volgende nummer: 0800-0402. Zij zullen proberen u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Het nummer is gratis en de gehele dag bereikbaar, elke dag van de week. Nadat u de hulplijn heeft raadgepleegd krijgt u enkele dagen later per brief uw nieuwe wachtwoord met verdere instructies.

Antwoorden op veelgestelde vragen

Heeft u nog niet kunnen vinden wat u zoekt? Dan vindt u hieronder de vijf meest gestelde vragen en bijbehorende antwoorden ofwel de Frequently Asked Questions (f.a.q.). Wij hopen dat u daar alsnog het antwoord op uw vraag kunt vinden.

Welke browser ondersteunt KPN mail?

Met de meest recente versies van de volgende browsers werkt KPN webmail het beste: Google Chrome, Internet Explorer en Mozilla Firefox.

Klik hier om de nieuwste versie van Google Chrome te downloaden

Klik hier om de nieuwste versie van Mozilla Firefox te downloaden

Klik hier om de nieuwste versie van Internet Explorer te downloaden

Hoe kan ik inloggen op de webmail van KPN?

Via deze link komt u op de pagina waar u kan inloggen op uw KPN webmail.

Wachtwoord of gebruikersnaam vergeten?

Klik hier om naar het eerder vermelde kopje over het vergeten van uw wachtwoord of gebruikersnaam te gaan. Hier vindt u een uitgebreide uitleg over hoe u gemakkelijk en snel uw gebruikersnaam of wachtwoord kunt achterhalen.

Kan ik mijn @planet.nl, @freeler.nl, @kpnplanet.nl, @kpnmail.nl, @hetnet.nl blijven gebruiken?

Bovenstaande e-mailadressen kunt u zonder problemen blijven gebruiken.

Na het wijzigen van wachtwoord, kan ik nog steeds niet inloggen.

Meestal gaat het wijzigen van het wachtwoord in 1 keer goed. Wanneer dit niet het geval is dan kan dit komen doordat u misschien een typefout heeft gemaakt. Let goed op uw toetsen en of u misschien per ongeluk capslock heeft aanstaan. Het komt ook vaak voor dat er kleine letters worden gebruikt in plaats van hoofdletters. Het kan gebeuren dat er een lege spatie achter uw wachtwoord komt als u hem kopieert en plakt, het beste is dus om het wachtwoord gewoon zelf te typen. Werkt dit alles niet? Dan moet u het wachtwoord nogmaals resetten en het opnieuw proberen.

Meer pagina’s over KPN

One thought on “KPN Webmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *