Tele2 Webmail

Tele2 webmail

Heeft u problemen met uw Tele2 webmail? Dan vindt u hier alle antwoorden op uw vragen omtrent het inloggen, de mailinstellingen, hoe u uw wachtwoord kunt resetten, hoe u uw gebruikersnaam kan opvragen en verschillende andere veelgestelde vragen.

Voor de volgende Tele2 producten is dit inlogscherm van toepassing:

  • @tele2.nl

  • @zonnet.nl

  • @Versatel.nl

  • Internl.nl

  • Vuurwerk.nl

Bovenstaand inlogscherm is alleen van toepassing op Tele2 webmail en niet op tele2 glasvezel. Mocht u gebruik maken van tele2 glasvezel dan dient u op deze link te klikken.

Instellingen voor de mail op verschillende devices

Er zijn verschillende mogelijkheden voor je mailinstellingen op je telefoon. De keuze bestaat uit IMAP en POP3. Het verschil in functionaliteit is dat je berichten bij IMAP op de server blijven bestaan zodat je op verschillende devices (computer, tablet en smartphone) bij je e-mail kan. Bij POP3 kunnen mails slechts eenmalig worden opgehaald omdat ze hierna gelijk worden verwijderd van de server.

Bij het vergeten van uw wachtwoord of gebruikersnaam van Tele2 webmail dient u het volgende te doen

Wanneer u het wachtwoord van uw Tele2 mailaccount bent vergeten dient u een nieuw wachtwoord aan te maken. Dat kunt u dien via deze link die u direct naar de webpagina van tele2 brengt. U heeft hiervoor uw gebruikersnaam nodig, mocht u die ook vergeten zijn dan kunt u op het kopje ‘gebruikersnaam vergeten’ klikken. U moet dan uw postcode en huisnummer invullen waarna u uw gebruikersnaam kunt achterhalen. Indien u dit heeft gedaan kunt u verder met het veranderen van uw wachtwoord. Komt u hier niet helemaal uit? Dan kunt u altijd de virtuele assistent raadplegen op de site.

Antwoorden op veel gestelde vragen

Heeft u nog niet kunnen vinden wat u zoekt? Dan vindt u hieronder de vier meest gestelde vragen en bijbehorende antwoorden ofwel de Frequently Asked Questions (f.a.q.). Wij hopen dat u daar alsnog het antwoord op uw vraag kunt vinden.

Welke browser ondersteunt Tele2 mail?

Met de meest recente versies van de volgende browsers werkt Tele2 webmail het beste: Google Chrome, Internet Explorer en Mozilla Firefox.

Klik hier om de nieuwste versie van Google Chrome te downloaden

Klik hier om de nieuwste versie van Mozilla Firefox te downloaden

Klik hier om de nieuwste versie van Internet Explorer te downloaden

Hoe kan ik inloggen op de webmail van Tele2?

Via deze link komt u op de pagina waar u kan inloggen op uw Tele2 webmail

Wachtwoord of gebruikersnaam vergeten?

Klik hier om naar het eerder vermelde kopje over het vergeten van uw wachtwoord of gebruikersnaam te gaan. Hier vindt u een uitgebreide uitleg over hoe u gemakkelijk en snel uw gebruikersnaam of wachtwoord kunt achterhalen.

Na het wijzigen van mijn wachtwoord kan ik nog steeds niet inloggen.

Meestal gaat het wijzigen van het wachtwoord in 1 keer goed. Wanneer dit niet het geval is dan kan dit komen doordat u misschien een typefout heeft gemaakt. Let goed op uw toetsen en of u misschien per ongeluk capslock heeft aanstaan. Het komt ook vaak voor dat er kleine letters worden gebruikt in plaats van hoofdletters. Het kan gebeuren dat er een lege spatie achter uw wachtwoord komt als u hem kopieert en plakt, het beste is dus om het wachtwoord gewoon zelf te typen. Werkt dit alles niet? Dan moet u het wachtwoord nogmaals resetten en het opnieuw proberen.

Meer pagina’s over Tele2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *