Telenet Klantendienst

Telenet Klantendienst

0902 – 33555

Als je vragen hebt over digitale televisie, analoge televisie, breedbandinternet of vaste telefoon dan is het makkelijk om het telefoonnummer van Telenet te hebben. Je kunt een medewerker spreken die jou vraag kan beantwoorden of als je een probleem hebt kan hij of zij jou helpen om die op te lossen. Je kunt het telefoonnummer op het internet of in een telefoonboek vinden. Als je het telefoonnummer niet zo snel in het telefoonboek kunt vinden dan kun je die nummer snel op het internet zoeken.

Telefoonnummer bij vragen

Het is begrijpelijk dat je bij problemen en vragen geen zin hebt om te wachten. Je hebt je vrienden uitgenodigd om voetbal te kijken omdat het WK weer zit aan te komen, maar je internet of televisie doet het niet meer. Je kunt het telefoonnummer dan bellen om aan je antwoorden en oplossing te komen. Er zit aan de andere kant van de lijn iemand die jou helpt, zodat jullie samen het probleem kunnen oplossen. Dit is dus een uitkomst voor jou vragen of problemen. Als je het niet nodig hebt is het toch handig om op een centrale en logische plek het telefoonnummer op te schrijven zodat je die makkelijk kan vinden als je een keer geen internet hebt om het nummer op te zoeken en die dan snel hebt.

Antwoorden online

Voor het bellen naar de klantendienst Telenet wordt aangeraden om eerst zelf na arde problemen te kijken. Dit kost je weer geld en het kan achteraf onnodig zijn geweest om te bellen. Je kunt proberen om de router of het modem opnieuw te starten. Een ander tip is om op het internet te gaan kijken naar antwoorden van een vraag. Het kan zijn dat iemand op het internet precies dezelfde vraag als jou had en dat de oplossing al op internet staat. Maar als je toch snel een medewerker wilt spreken dan kan dat natuurlijk ook.