UPC Webmail

Upc Webmail

Heeft u problemen met UPC webmail? Dan vindt u hier alle antwoorden op uw vragen omtrent het inloggen, de mailinstellingen, hoe u uw wachtwoord kunt resetten, hoe u uw gebruikersnaam kan opvragen en verschillende andere veelgestelde vragen.

UPC, @home, Chello en Casema zijn recent overgenomen door UPC wat betekent dat dit inlogscherm grotendeels overeenkomt met die van UPC webmail. Voor de volgende producten en domeinen is dit scherm van toepassing:

  • Ziggo.nl

  • Upcmail.nl

  • @home.nl

  • Quicknet.nl

  • Casema.nl

  • Chello.nl

  • A2000.nl

Instellingen voor de mail op verschillende devices

Eerdergenoemde e-mail adressen, die zijn gelinkt aan UPC, werken allemaal met de UPC instellingen.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor je mailinstellingen op je telefoon. De keuze bestaat uit IMAP en POP3. Het verschil in functionaliteit is dat je berichten bij IMAP op de server blijven bestaan zodat je op verschillende devices (computer, tablet en smartphone) bij je e-mail kan. Bij POP3 kunnen mails slechts eenmalig worden opgehaald omdat ze hierna gelijk worden verwijderd van de server

Bij het vergeten van uw wachtwoord of gebruikersnaam van UPC webmail dient u het volgende te doen

U moet inloggen onder het kopje ‘Mijn UPC mail wijzigen’ waarna u gelijk al uw reeds eerder aangemaakte e-mailaccounts ziet verschijnen. Op deze pagina kunt u vervolgens gemakkelijk deze e-mailadressen en wachtwoorden wijzigen door te klikken op ‘gebruikersnaam wijzigen’ of ‘wachtwoord wijzigen’. Let wel op dat u bij het opvragen van uw gebruikersnaam uw klantnummer, postcode en huisnummer moet invullen. Uw klantennummer kan u gemakkelijk opvragen door de instructies te volgen op de site. Om uw wachtwoord te wijzigen heeft u uw gebruikersnaam nodig dus het kan zijn dat u beide stappen moet doorlopen. Mocht u toch niet uit dit alles komen dan kunt u altijd de klantenservice benaderen via 0900-1884.

Antwoorden op veel gestelde vragen

Heeft u nog niet kunnen vinden wat u zoekt? Dan vindt u hieronder de vijf meest gestelde vragen en bijbehorende antwoorden ofwel de Frequently Asked Questions (f.a.q.). Wij hopen dat u daar alsnog het antwoord op uw vraag kunt vinden.

Welke browser ondersteunt UPC mail?

Met de meest recente versies van de volgende browsers werkt UPC webmail het beste: Google Chrome, Internet Explorer en Mozilla Firefox.

Klik hier om de nieuwste versie van Google Chrome te downloaden

Klik hier om de nieuwste versie van Mozilla Firefox te downloaden

Klik hier om de nieuwste versie van Internet Explorer te downloaden

Hoe kan ik inloggen op de webmail van UPC?

Via deze link komt u op de pagina waar u kan inloggen op uw UPC webmail

Wachtwoord of gebruikersnaam vergeten?

Klik hier om naar het eerder vermelde kopje over het vergeten van uw wachtwoord of gebruikersnaam te gaan. Hier vindt u een uitgebreide uitleg over hoe u gemakkelijk en snel uw gebruikersnaam of wachtwoord kunt achterhalen.

Kan ik mijn @upcmail.nl, @home.nl, @quicknet.nl, @casema.nl, @chello.nl, @a2000.nl blijven gebruiken?

Bovenstaande e-mailadressen kunt u zonder problemen blijven gebruiken.

Na het wijzigen van mijn wachtwoord kan ik nog steeds niet inloggen.

Meestal gaat het wijzigen van het wachtwoord in 1 keer goed. Wanneer dit niet het geval is dan kan dit komen doordat u misschien een typefout heeft gemaakt. Let goed op uw toetsen en of u misschien per ongeluk capslock heeft aanstaan. Het komt ook vaak voor dat er kleine letters worden gebruikt in plaats van hoofdletters. Het kan gebeuren dat er een lege spatie achter uw wachtwoord komt als u hem kopieert en plakt, het beste is dus om het wachtwoord gewoon zelf te typen. Werkt dit alles niet? Dan moet u het wachtwoord nogmaals resetten en het opnieuw proberen.

Meer informatie over UPCmail

One thought on “UPC Webmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *