XS4ALL Klantenservice

Klantenservice XS4ALL

Telefoonnummer: 020 – 398 76 66

Bereikbaar: Door de weeks 08:00 – 20:00, zaterdag 10:00 – 16:00

Kosten: Lokaal tarief

Andere contactmogelijkheden:

Adresgergevens

Teleport Boulevard 121 in Amsterdam

Over ons

De afkorting XS4ALL staat voor Access for all en dat betekent in het Nederlands toegang voor iedereen. Deze provider is de tweede provider in Nederland die aan particulieren internettoegang aanbied en werd in 1993 door Felipe Rodriquez, Rop Gonggrijp, Cor Bosman en Paul Jongsma opgericht in Amsterdam. Door een hackers organisatie is de provider opgezet en het was niet van te voren bedacht dat die zo populair zou worden. Kort daarna gingen zij besluiten om internettoegang te gaan bieden als een eigen bedrijf. XS4ALL maakt sinds 1998 deel uit van KPN als dochteronderneming. De twee termen zijn karakteristiek en eigenwijs en die waarden zie je terug in de klantenservice van XS4ALL

XS4ALL Klantenservice

Je kunt via Mijn XS4ALL je zaken zelf regelen als het gaat om internet. Je hebt ook toegang tot je webmail op de website. Als je inlogt op Mijn XS4ALLdan kun je uw persoonlijke gegevens, facturen en verbruik zien zonder je contact moet op nemen met XS4ALL Je kunt ook zaken in gaan stellen voor uw voorkeuren als het gaat om de internetverbinding. Als je vragen hebt over het gebruik van Mijn XS4ALL of vragen die niet met die app te beantwoorden zijn kun je terecht bij andere kanalen.

Social Media

Je kunt 24 uur per dag en 7 dagen per week je uw vraag stellen aan de Web Crew op de XS4ALL Facebook. Je kunt naast Facebook ook op Twitter XS4ALL bereiken via @xs4all. Als de medewerkers het druk hebben en jou vraag niet kunnen beantwoorden, dan kan je ook telefonisch contact gaan opnemen met de medewerkers van XS4ALL.

Telefonisch contact

Je hebt twee verschillende opties om telefonisch contact te nemen met de klantenservice van XS4ALL. Als je technische ondersteuning nodig hebt of de klantenservice, dan kun je bellen naar 020 – 398 76 66. Van maandag tot vrijdag kan uw de klantenservice bereiken van 08:00 uur tot 20:00 uur. En op zaterdag kun je tussen 10:00 uur en 17:00 uur bellen. Als je naar de helpdesk wilt bellen voor technische ondersteuning, dan kun je naar het zelfde nummer bellen tot 22:00 uur. Zij gaan jou dan verder helpen. Voor de Internet Vraagbaak kun je naar het nummer 020 398 70 07 bellen, voor alle vragen over het internet. Deze kun je elke dag bellen van 08:00 uur tot 11:00 uur.

Overige opties

De klantenservice van XS4ALL biedt naast antwoord op uw vragen ook de VoIP Selfcare aan. Je kunt hier de instellingen voor bellen, voicemail, voicemail per e-mail, nummerblokkering en het kostenoverzicht zelf gaan regelen.