Ziggo Klantenservice

Klantenservice Ziggo

In Nederland is Ziggo de grootste aanbieder van kabeltelevisie. Naast de dienst kabeltelevisie levert het bedrijf aan meer dan vier miljoen Nederlanders televisie, vaste telefonie, internet en mobiele telefonie. Als je een internetverbinding hebt van Ziggo dan kun je gebruik maken van de Ziggo webmail. Dit is een overzichtelijke webmaildienst die Ziggo aan zijn/haar klanten aanbiedt. Ziggo heeft een groot klantenbestand en heeft daardoor ook een grote belasting van het netwerk en daardoor kan het gebeuren dat er een Ziggo storing voort komt. Het kan ook zijn dat je als Ziggo klant of als potentiële Ziggo klant een vraag, probleem of klacht hebt. Je hebt op het internet verschillende bronnen waar je een oplossing van jou problemen of een antwoord op jou vraag kunt vinden. Het kan ook zijn dat je contact moet opnemen met de klantenservice van Ziggo om jou probleem te kunnen oplossen. Je hebt verschillende mogelijkheden om contact te krijgen met Ziggo.

Wij hebben uitgezocht hoe je het beste Ziggo klantenservice kan bereiken, want dan hoe je zelf niet op onderzoek te gaan.

Klantenservice Ziggo

Als je een vraag, probleem, klacht of een storing hebt en je moet in contact komen met de klantenservice van Ziggo dan kun je deze manieren gaan uitvoeren:

  • Mijn Ziggo / My Ziggo
  • Facebook / Ziggo webcare
  • Twitter / Ziggo webcare
  • Telefonisch contact particulier
  • Telefonisch contact zakelijk
  • Contactformulier
  • Ziggo forum / Ziggo community
  • Ziggo winkel
Ziggo klantenservice Openingstijden
Mijn ziggo / my Ziggo 24 uur per dag, 7 dagen per week
facebook 24 uur per dag, 7 dagen per week
Twitter 24 uur per dag, 7 dagen per week
Telefonisch contact particulier 7 dagen per week van 08:00 – 22:00
Telefonisch contact zakelijk 7 dagen per week van 08:00 – 22:00
Contactformulier 24 uur per dag, 7 dagen per week
Ziggo forum / Ziggo community 24 uur per dag, 7 dagen per week
Ziggo winkel Afhankelijk van welke winkel

Het webcare team van ziggo behandelt problemen en vragen op deze tijden:

  • 7 dagen per week tussen 08:00 uur en 22:00 uur.

Telefoonnummer Particulier Ziggo

De klantenservice van Ziggo kan je bereiken van 08:00 uur tot 22:00 uur. Je kunt vanaf een Ziggo telefoonaansluiting gratis het telefoonnummer 1200 bellen als je een wijziging wilt door geven, hulp nodig hebt bij het installeren van producten of diensten van Ziggo of wanneer je ondersteuning nodig hebt bij een storing van Ziggo. Als je niet belt met een telefoonaansluiting dan kun je 0900 1884 bellen. Het tarief voor het telefoonnummer is het normale tarief.

Je kunt vanaf een Ziggo telefoonaansluiting gratis het telefoonnummer 1200 bellen als je een vraag hebt over jouw bestelling, wanneer je iemands abonnement wilt overnemen, een afspraak wilt maken met de installatiemonteur of wanneer je een geleverd apparaat wilt ruilen. Als je niet belt via een aansluiting dan kun je bellen met het telefoonnummer 0900 0730. Het tarief voor het telefoonnummer is het normale tarief.

Telefoonnummer Zakelijk Ziggo

Net als de klantenservice voor consumenten is de zakelijke klantenservice verdeeld in onderdelen

ZZP en MKB

Als je als zakelijke klant contact zoekt voor servicevragen vragen over producten en diensten zoals Connect ZZP, Connect MKB, Office Basis, Internet Plus, Office Plus, Zakelijk internet, Zakelijk bellen of Zakelijke digitale televisie dan kun je bellen op het telefoonnummer 0800 0620. Als je interesse hebt in de diensten die hierboven zijn genoemd dan kun je bellen op 0800 0640 om te bestellen. De beide telefoonnummers zijn tussen 08:00 uur en 22:00 uur gratis te bellen vanaf elke telefoonaansluiting.

Grootzakelijk en Branche

Grootzakelijk klanten kunnen bij problemen of vragen contact op nemen door het telefoonnummer 088 1212500 te bellen. Als je een dienst of product wilt nemen als grootzakelijk bedrijf dan kun je 088 123 9500 bellen. Je kunt beide nummers bellen tussen 08:00 uur en 22:00 uur. Het tarief is het normale tarief van jouw telefoonaanbieder.

Mijn Ziggo / My Ziggo

De online omgeving van Mijn Ziggo is het ideale startpunt om belangrijke zaken te regelen. Je kunt op mijn Ziggo bijvoorbeeld tarieven opzoeken, facturen en rekeningen zien. Je kunt daarnaast ook jouw producten en diensten zien en beheren. Je kunt 24 uur per dag en 7 dagen per week inloggen op mijn Ziggo account.

Facebook

Je kunt 24 uur per dag en 7 dagen per week een bericht achterlaten op de facebookpagina van Ziggo. Het webcare team reageert tussen 08:00 uur en 22:00 uur zo snel mogelijk op de vragen, klachten, problemen en storingen.

Soms kan het voorkomen dat er wordt gevraagd om privégegevens of klantgegevens te sturen omdat die nodig zijn om jou vraag, klacht, probleem om storing te kunnen zien. Het is vanwege privacy en het risico op misbruik van de gegevens belangrijk dat je de privégegevens of klantgegevens allen via de privébericht doorgeeft.

Twitter

Je kunt net als facebook ook op twitter contact opnemen met Ziggo. Je kunt daar terecht voor vragen, problemen, klachten of storingen. Je kunt 24 uur per dag en 7 dagen per week een bericht achterlaten op Twitter waar de webcare van Ziggo daar zo snel mogelijk antwoord op geeft tijdens de openingstijden.

Soms kan het voorkomen dat er wordt gevraagd om privégegevens of klantgegevens te sturen omdat die nodig zijn om jou vraag, klacht, probleem om storing te kunnen zien. Het is vanwege privacy en het risico op misbruik van de gegevens belangrijk dat je de privégegevens of klantgegevens allen via de privébericht doorgeeft.

Telefonisch contact

Om telefonisch contact te hebben met de helpdesk van Ziggo moet je bellen naar de telefoonnummer van de klantenservice van Ziggo. Je hebt boven aan de pagina de verschillende nummers die je kunt gaan bellen. Het kan soms even duren dat jij aan de lijn bent door de beperkte capaciteit telefonische medewerkers.

Contactformulier

Op de website van Ziggo heb je een contactformulier die je kunt invullen als je een vraag, probleem of klacht hebt. Je kunt uitleggen wat jou vraag, klacht of probleem is in het kort en hoe Ziggo jou kan helpen. Het contactformulier is de hele dag en nacht beschikbaar en kan daarom een bericht achterlaten wanneer de klantenservice, het webcare team en de helpdesk gesloten zijn. Na het ontvangen van jou bericht, neem Ziggo zo snel mogelijk contact met jou op om jou met het probleem te helpen of om een antwoord te geven op jou vraag.

Ziggo Forum / Ziggo community

Het forum van Ziggo is een bron met informatie over problemen en storingen. De Ziggo Community is heel groot dat er heel veel informatie staat over het oplossen van problemen en antwoorden van eventuele vragen die makkelijk online te vinden zijn. Naast dat er al informatie op staan kun je een nieuwe vraag stellen, een probleem aanduiden of een melding maken als je storing hebt. Andere Ziggo gebruikers zijn er vaak snel bij jou om te helpen met jouw probleem of jouw vraag. Tijdens de openingstijden zijn er webcare medewerkers actief op het forum, zij helpen jou waar nodig is. Je kunt het forum de hele dag door en de hele week door bereiken. De community reageert vaak snel op jou, maar als je een bericht plaats na de openingstijden dan kan het zijn dat het even duurt voordat het webcare team antwoord geeft.

Ziggo winkel

Als je een vraag, klacht, probleem, storing of je wilt een nieuwe dienst nemen bij Ziggo dan kan je langs komen in de winkel van Ziggo. Het personeel helpt jou altijd. Als zij dit zelf niet kunnen dan zorgen zij dat jij in contact komt met een ander medewerker of monteur die jou kan helpen. Je kunt in de Ziggo winkel ook advies krijgen over producten en diensten van Ziggo.

Als je een fout op de pagina ziet, dan kun je een melding door geven door een reactie achter te laten en wij passen die informatie dan aan op de pagina!